Medaljer - FN medaljen

FN Medaljen

FN medaljen for UNPROFOR blev tildelt for 90 dages tjeneste eller en kontrakmæssig udstationering under UNPROFOR. I Forsvaret blev medaljen tildelt for 6 måneders tjeneste.

Det lille 2-tal af sølv på medaljen angiver, hvor mange medaljer man har fået tildelt. Da dette er min medalje ses det altså, at jeg har fået to. En for hold 3 og en for hold 4. Man får ikke flere egentlige medaljer udleveret når man først en gang har fået medaljen. I stedet udleveres blot de små tal-angivelser, der påsættes båndet.

Medaljen adskiller sig kun fra andre nationers FN medaljer ved, at de danske medaljer har skrå bånd i stedet for et lige bånd. Medaljen med dette bånd blev kun tildelt for tjeneste under UNPROFOR i perioden februar 1992 til marts 1995. Andre FN-missioner har samme type medalje med med andre farver og betydninger på båndet.

Farvekombinationen i båndet symboliserer med den blå baggrundsfarve farven for United Nations. Den centrale røde farve med to hvide striber symboliserer United Nations Protected Areas, altså selve missionsformålet og det geografiske mål. Den grønne farve symboliserer skov og den brune farve symboliserer bjerge.

Selve medaljonen er messing med et påtryk af FN logoet påskrevet UN øverste. På bagsiden er indgraveret "In the service of peace".

Medaljen er tildelt personel i 38 forskellige lande, der havde personel udstationeret under UNPROFOR.