Bogudgivelser og anden litteratur omkring FN og borgerkrigen i ex-Jugoslavien

Der er konstant danskere udsendt til krigs- og katastrofeområder. Som diplomater, nødhjælpschauffører, hjælpearbejdere – og ikke mindst fredsbevarende styrker – indgår de i et vigtigt internationalt arbejde. Langt væk fra familien og hverdagen i Danmark.

En række danskere fortæller åbenhjertigt og ærligt om oplevelser på den anden side af mellemmenneskelige skel, om naturmæssige katastrofer, om glæde midt i den dybeste sorg, om kynisme og naivitet, om mørket og om lyset.

Hvad driver helt almindelige danskere ud i ualmindelige situationer, og hvilke konsekvenser har det for deres familier og fremtidige liv?

I bogen På kanten – danskere udsendt til krig og katastrofe, der udkommer på FN-dagen, følger vi 12 danskere, som trods vidt forskellige baggrunde og erhverv har det til fælles, at de ønsker at gøre en forskel og leve et meningsfyldt liv – også selvom det betyder, at det er et liv på kanten.

Medvirkende: læge Vibeke Brix Christensen, læge, nødhjælpschauffør Marc Huusfelt, bygningsingeniør Niels Østergaard, hundefører Kirsten Savnik, psykolog Anne-Sophie Dybdal, krigskorrespondent Rasmus Tantholdt, projektleder Kirsten Nielsen, retsmediciner Steen Holger Hansen, lærer og tandplejer Elsebeth Kolstrup, sygeplejerske Merete Engells, veteran Thomas Tørnqvist og diplomat Henrik Kolstrup

På

Data

Forfatter: Maria Rørbæk
Udgivet: 2007
Forlag: Schultz Forlag - Gyldendal
Sider: 165 sider
Pris ca.: DKK 199,-
Sprog: Dansk

Links

  Lån den på biblioteket

Kilde: https://www.unprofor.dk/litteratur/paa-kanten