Der skulle afhentes en prefab hos argentinerne i Sector West, hvilket jeg skulle stå for. Jeg fik en lastbil med chauffører fra Danbat stillet til rådighed, og vi kørte herefter i eskorte til argentinernes hovedlejr, der var informeret om vores ankomst.

Selvfølgelig havde de ikke styr på noget, da vi ankom efter en længere køretur. En argentinsk major tog imod os, men grundet deres uorden i sagerne blev jeg hurtigt irritabel, til trods for deres ellers store gæstfrihed. Ingen vidste hvor prefaben var, selv om de vidste vi kom og hentede den. Og da den endelig blev fundet, var den ikke gjort klar til flytningen.

Majoren tog mig lidt rundt for at vise mig både deres lejr og lidt af byen, de boede i. Han var dog meget nervøs og utryg ved min stemning, og det gik op for mig, at han ikke havde begreb om min rang - dels fordi de ikke kender vores gradstegn, og dels fordi jeg nok tiltalte alle og enhver på en måde, der inden for deres rangorden tilkendegav en høj rang. Deres tiltaleformer mellem forskellige grader er meget adskilt, modsat den danske hær. Og jeg var også vandt til en mere fri tone fra Topusko, hvilket var blevet bestemt, da vi ikke var flere danskere dér, og en "rang-tone" derfor ville være for besværlig.

Efter nogle timer, hvor han til sidst bød på middag i officer-messen, lykkedes det dog for ham at få lidt mere styr på tingene, blandt andet ved hjælp fra en kaptajn, der blev kostet rundt på må og få og serverede drikkevarer. Men jeg var da også på nippet til at råbe højt til sidst, hvor de sakkels mennesker bukkede og undskyldte alt hvad de kunne. Jo mere de viste eftergivenhed, jo mere tillod jeg mig nok. Så der blev foranstaltet ekstra after-dinner med drinks, hentet frugt og nødder fra det lokale marked (af kaptajnen) og jeg ved ikke hvad.

Til sidst, da denne Prefab var blevet læsset på lastvognen og denne sendt afsted, takkede jeg af for at guide lastvognen hjem igen. De spurgte lidt til bilen (endnu en chance for at demonstrere Nissan´en), og til sidst kunne de ikke dy sig for meget forsigtigt at spørge, hvilken rang jeg havde. Da jeg ikke ville lyve kunne jeg jo kun trække på smilebåndet og sige Korporal. Derefter forlod jeg med et flabet grin skyndsomt Sector West og en flok måbende argentinske officerer, der vist godt ville fortælle mig et par ting og sager.


Årstal: 1993