Min udstationering

Jeg var udstationeret på de såkaldte Hold 3 og Hold 4. Det var i perioden 7 februar 1993 til 3 februar 1994. Egentlig skulle jeg have haft hold 5 med, men i sidste øjeblik blev det besluttet, at personel ikke måtte tage 3 ture i træk. Derfor blev jeg sendt hjem til Skive kasserne, hvor jeg skulle arbejde ½ år på kontor, hvorefter jeg igen skulle udstationeres på hold 6.

De første næsten 3 måneder var jeg i Dvor-lejren, hvilket hverken var en positiv eller direkte negativ oplevelse. resten af tiden var jeg i Sektor Nord hovedkvarteret i Topusko, hvilket absolut var en positiv oplevelse.

Efter det halve år i Skive, kom jeg dog aldrig afsted igen. Der var ellers tilbud nok at vælge imellem, men jeg havde netop mødt min nuværende hustru, og derfor valgte jeg at blive hjemme og gå ud af Forsvaret.

Jeg var udsendt som konstabel, men blev i Topusko udnævnt til Korporal af "politiske" årsager. Korporal-titlen benyttes ellers ikke længere i Danmark, men udnævnelsen skete på baggrund af, at jeg skulle være befalingsmand.